CAPTION 02

CAPTION 03

Αμοργός, εξερευνήστε το απέραντο γαλάζιο


Το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων και το μεγαλύτερο στο άτυπο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων που περιλαμβάνει την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα, τα Κουφονήσια, την Κέρο και την Δονούσα. Διάσημη για το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας και για την μοναδική φυσική ομορφιά της, ένα ακατέργαστο βραχώδες τοπίο μέσα στο «Απέραντο Γαλάζιο» (σκηνές από την ταινία έχουν γυριστεί σε τοποθεσίες της Αμοργού). Στα βόρεια του νησιού βρίσκεται το λιμάνι της Αιγιάλης και τα γύρω χωριά, στο κέντρο βρίσκεται το λιμάνι των Καταπόλων, κάτω από τη Χώρα, και από εκεί ένα πλήθος οικισμών εκτείνεται μέχρι το νοτιότερο σημειο του νησιού.

Η Αιγιάλη με τη μεγάλη αμμώδη παραλία της και τις τρεις μικρότερες που βρίσκονται απέναντι της (Λεβροσός, Ψιλή Άμμος και Χόχλακας) καθώς και με την πληθώρα των επιλογών που προσφέρει για φαγητό και διασκέδαση τόσο στην παραλία όσο και στα τέσσερα ορεινά χωριά της, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το λιμάνι, αποτελεί σταθερή επιλογή για τους επισκέπτες και έχει φανατικούς οπαδούς που την επισκέπτονται ξανά και ξανά.

Ξεκινώντας από την Αιγιάλη και στη διαδρομή των 22 χλμ. μέχρι τα Κατάπολα συναντάμε τον οικισμό και την παραλία του Αγίου Παύλου από όπου το καλοκαίρι αναχωρούν βαρκάκια για το απέναντι ακατοίκητο νησάκι της Νικουριάς με τις ερημικές αμμώδεις παραλίες, ιδανικές για τις μέρες με μελτέμια. Πριν φτάσουμε στα Κατάπολα, περνάμε από την ορεινή Χώρα, μία από τις ομορφότερες των Κυκλάδων, στα χωρίς αυτοκίνητα δρομάκια της οποίας βρίσκουμε όμορφα εστιατόρια και ξεχωριστούς χώρους διασκέδασης. Το φυσικό λιμάνι των Καταπόλων και ο απέναντι οικισμός Ξυλοκερατίδι προσφέρουν τις αντίστοιχες επιλογές, δίπλα στο κύμα αυτή τη φορά. Από τα Κατάπολα τα βαρκάκια περνούν τον κόσμο στις παραλίες που βρίσκονται στην απέναντι μεριά του κόλπου.

Ο δρόμος που ξεκινάει από τη Χώρα περνά από το Μοναστήρι, κάτω από το οποίο είναι η παραλία της Αγίας Άννας, και διασχίζει τους διάσπαρτους οικισμούς και το μοναδικό αγνό τοπίο για να καταλήξει στις παραλίες που εκτείνονται στις νοτιότερες ακτές του νησιού. Σ’ αυτό το δρόμο συναντάμε και τη διασταύρωση για τον Μούρο, παραλία απαράμιλλης ομορφιάς με εντυπωσιακό βυθό. Από την νότια παραλία της Καλοταρίτισσας φεύγει καραβάκι για το νησάκι της Γραμβούσας και όταν το επιτρέπει ο καιρός κάνει και το γύρο του νησιού, προσεγγίζοντας παραλίες που δεν διαθέτουν εναλλακτική πρόσβαση.

Ακτοπλοϊκές συνδέσεις με Πειραιά

Το καλοκαίρι τα Κατάπολα συνδέονται καθημερινά με τον Πειραιά με ταχύπλοο σκάφος, ενώ το συμβατικό πλοίο προσεγγίζει καθημερινά το νησί, εναλλάξ στο λιμάνι της Αιγιάλης και στων Καταπόλων. Υπάρχει επίσης καθημερινή σύνδεση με τα γύρω μεγάλα νησιά, Νάξο, Πάρο, και με τα άλλα νησιά των Μικρών Κυκλάδων με συμβατικά και ταχύπλοα σκάφη, αλλά και με το μικρό πλοίο Express Skopelitis που διανυκτερεύει στο λιμάνι των Καταπόλων.Πατήστε στον χάρτη για μεγέθυνση


ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΜΟΡΓΟΥ

Η Tomaso διαθέτει γραφεία και στα δύο λιμάνια του νησιού, Αιγιάλη και Κατάπολα, και σας παρέχει χωρίς χρέωση την επιλογή να παραλάβετε το αυτοκίνητο σας από το ένα λιμάνι και να το επιστρέψετε στο άλλο (για ενοικιάσεις πάνω από 2 ημέρες).

Οι άνθρωποί μας είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν και να λύσουν κάθε απορία σας σε σχέση με την ενοικίαση του αυτοκινήτου.


ΑΙΓΙΑΛΗ

Το γραφείο της εταιρείας βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Αιγιάλης, απέναντι από το πρακτορείο των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και δίπλα στη διάσημη ταβέρνα της Κατίνας. Στο λιμάνι και στην παραλία της Αιγιάλης, αλλά και στις εισόδους των χωριών (Λαγκάδα, Θολάρια, Άνω- και Κάτω-Ποταμός) βρίσκουμε δημοτικους χώρους στάθμευσης χωρίς χρέωση.

Καθημερινά 09:00 - 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΑΙΓΙΑΛΗ
840 08 - ΑΜΟΡΓΟΣ
Βρείτε μας στο χάρτη
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22850.73000
22850.74001
Email

ΚΑΤΑΠΟΛΑ

Το γραφείο της εταιρείας βρίσκεται μέσα στο λιμάνι των Καταπόλων σε απόσταση 20 μέτρων δεξιά από τον μώλο που δένουν τα καράβια, ακριβώς μπροστά στην θάλασσα. Στα Κατάπολα και στη Χώρα, όπως και στους υπόλοιπους οικισμούς του νότιου τμήματος του νησιού υπάρχουν δωρεάν δημοτικοί χώροι στάθμευσης.

Καθημερινά 09:00 - 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ
840 08 - ΑΜΟΡΓΟΣ
Βρείτε μας στο χάρτη
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22850.71000
22850.71999
Email

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Απεριόριστα χιλιόμετρα ανά ημέρα
Παράδοση - παραλαβή οχημάτων 09:00 με 21:00 χωρίς επιπλέον χρέωση (για παράδοση-παραλαβή εκτός ωραρίου παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας)
Παράδοση - παραλαβή οχημάτων σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού (λιμάνι, ξενοδοχείο) χωρίς επιπλέον χρέωση