CAPTION 02

CAPTION 03

Ιωάννινα


Πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και του γεωγραφικού διαμερίσματος της Ηπείρου, η πόλη των Ιωαννίνων απλώνεται στη δυτική όχθη της λίμνης Παμβώτιδας και περιβάλλεται από το επιβλητικό ορεινό τοπίο της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Με ιστορία εκατοντάδων χρόνων και μεγάλη στρατηγική σημασία, πολιτιστικό κέντρο με πανελλήνια απήχηση, τα Ιωάννινα είναι μια από τις πιο ξεχωριστές και ζωντανές πόλεις της χώρας. Αποτελούν οικονομικό και διοικητικό κέντρο και συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Ηπείρου. Με την έναρξη της λειτουργίας της Εγνατίας Οδού η δυναμική της πόλης ενισχύθηκε σημαντικά και η σύνδεσή της με την υπόλοιπη χώρα, κυρίως την Βόρεια Ελλάδα, έγινε εύκολη και γρήγορη. Το αεροδρόμιο Βασιλιάς Πύρρος βρίσκεται στα βόρεια της πόλης και εξυπηρετεί καθημερινά δύο πτήσεις από και προς την Αθήνα.

Η πλούσια ιστορία των Ιωαννίνων γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον επισκέπτη, πρώτα με το κάστρο της πόλης, που προβάλλει περήφανο στην όχθη της λίμνης και κατόπιν με την πληθώρα των μουσείων και πολιτιστικών χώρων, όπως η Δημοτική Πινακοθήκη, που βρίσκονται τόσο μέσα στο κάστρο όσο και σε άλλα σημεία της πόλης. Το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης διαμορφώνουν οι ποικίλες υποδομές εστίασης και διασκέδασης, τα μοντέρνα ξενοδοχεία και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που συγκεντρώνει φοιτητές από όλη την Ελλάδα.

Έντονος κυκλοφοριακός φόρτος παρουσιάζεται στο κέντρο της πόλης και κυρίως τις ώρες αιχμής. Οι χώροι στάθμευσης είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στο κέντρο των Ιωαννίνων – υπάρχει δωρεάν δημοτικός χώρος πίσω από το κτίριο της Μεραρχίας και διάφοροι ιδιωτικοί χώροι – και κυρίως στο παραδοσιακό κομμάτι της πόλης με τα στενά δρομάκια. Η κυκλοφορία των οχημάτων επιτρέπεται εντός του Κάστρου, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολη και δεν προτείνεται.

Για το επαγγελματικό σας ταξίδι στα Ιωάννινα η εταιρεία μας μπορεί να εξασφαλίσει την άμεση και γρήγορη εξυπηρέτησή σας και να σας προσφέρει ανταγωνιστικές προτάσεις στην ενοικίαση αυτοκινήτου, έτσι ώστε να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χρόνο και την οικονομική δυνατότητα που διαθέτετε.

Ευρύτερη περιοχή Νομού Ιωαννίνων

Τα Ιωάννινα όμως είναι και ένας προορισμός αναψυχής και αφού βρίσκονται στο κέντρο της Ηπείρου αποτελούν ιδανικό σημείο εκκίνησης για περιηγήσεις και εξερευνήσεις στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Η ενοικίαση αυτοκινήτου θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε τις φυσικές ομορφιές του τόπου φτιάχνοντας το δικό σας πρόγραμμα και ακολουθώντας τις διαδρομές που εσείς θα επιλέξετε.

Στα βόρεια της πόλης ξεκινά ο δρόμος για την Κόνιτσα μέσω του οποίου προσεγγίζουμε τα περίφημα Ζαγοροχώρια, το πρώτο σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από τα Ιωάννινα. Πρόκειται για ένα πλήθος από παραδοσιακούς οικισμούς που εκτείνονται στις πλαγιές του όρους Τύμφη και γύρω από το φαράγγι του Βίκου, Εθνικού Δρυμού με μοναδική φυσική ομορφιά και άγρια ζωή. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τα χωριά Μονοδένδρι, Τσεπέλοβο , Άνω- και Κάτω-Πεδινά, Βίτσα στο Κεντρικό Ζαγόρι, όπου βρίσκονται και τα περισσότερα χωριά, την Βωβούσα, τα χωριά της κοιλάδας του Βάρδα και εκείνης του Ζαγορίτικου στο Ανατολικό Ζαγόρι, το Πάπιγκο (Μεγάλο και Μικρό), την Αρίστη στο Δυτικό Ζαγόρι. Μετά την Κόνιτσα ξεκινούν επαρχιακοί δρόμοι που ανηφορίζουν τις πλαγιές του Σμόλικα με θέα την Λάκκα Αώου διασχίζοντας γραφικά χωριά και άλλοι που οδηγούν σε ένα πλήθος παραδοσιακών χωριών, τα Μαστοροχώρια.

Νότια των Ιωαννίνων βρίσκονται τα όρη Τζουμέρκα, στις πλαγιές των οποίων μπορεί κανείς να επισκεφθεί τα χωριά Καλαρρύτες και Συρράκο. Δύο όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς που τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί τουριστικά και προσελκύουν επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι διαδρομές αυτές απλώνονται σε ορεινά, δύσβατα τοπία, μέσα σε πυκνόφυτα δάση και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή κατά την οδήγηση, κυρίως τους χειμερινούς μήνες οπότε σημειώνονται χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες πάγου και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα αυτοκίνητα είναι συχνά απαραίτητη ενώ συχνά μόνο τετρακίνητα οχήματα μπορούν να κινηθούν στο δίκτυο των αγροτικών δρόμων.

Η Εγνατία Οδός, που διασχίζει τον Νομό Ιωαννίνων από Ανατολή προς Δύση, ουσιαστικά ακουμπά το νότιο άκρο της πόλης. Μέσω αυτής προσεγγίζουμε τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και την Ηγουμενίτσα και προς την αντίθετη κατεύθυνση κινούμαστε προς το Μέτσοβο, τα Γρεβενά, την Κοζάνη, τη Βέροια ενώι σε περίπου δύο και μισή ώρες φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη.


Πατήστε στον χάρτη για μεγέθυνση


ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το γραφείο μας βρίσκεται στην οδό Δωδώνης 42, πολύ κοντά στο κέντρο των Ιωαννίνων και σε απόσταση 15’ από το αεροδρόμιο των Ιωαννίων. Είμαστε πάντα έτοιμοι να σας υποδεχτούμε και να σας προσφέρουμε την καλύτερη πρόταση όσον αφορά στην ενοικίαση αυτοκινήτου.

Καθημερινά 09:00 - 14:30
17:30 - 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΔΩΔΩΝΗΣ 42
453 32 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Βρείτε μας στο χάρτη
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26510.20000
26510.68400
Email

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ

Παράδοση - παραλαβή αυτοκινήτων 09:00 με 21:00 χωρίς επιπλέον χρέωση (παράδοση-παραλαβή εκτός ωραρίου κατόπιν συνεννόησης)
Παράδοση - παραλαβή αυτοκινήτων σε οποιοδήποτε σημείο εντός της πόλης (αεροδρόμιο, σταθμός ΚΤΕΛ, ξενοδοχείο) χωρίς επιπλέον χρέωση (για παράδοση-παραλαβή εκτός πόλης παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας)
ΔΩΡΕΑΝ ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ καλώντας τον αριθμό 1158 από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο ανεξαρτήτως εταιρίας τηλεφωνίας