Μύκονος


Μύκονος, το νησί των ανέμων. Ένας μοναδικός προορισμός σε ολόκληρο τον κόσμο και σίγουρα το πλέον κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων.Είναι το νησί που φημίζεται για τους έντονους ρυθμούς διασκέδασης και για τον μεγάλο αριθμό από πανέμορφες παραλίες που συνδέονται με ένα εκτεταμένο οδικό δίκτυο.

Η Χώρα του νησιού έχει μια μοναδική αισθητική και ατμόσφαιρα. Είναι η καρδιά της διασκέδασης στις Κυκλάδες και μια βόλτα στα πλακόστρωτα που τη διασχίζουν από άκρη σε άκρη το επιβεβαιώνει άμεσα. Οι χώροι εστίασης και διασκέδασης καλύπτουν όλα τα γούστα και η αγορά της πόλης συγκρίνεται μόνο με εκείνες των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.

Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και ενοικιαζόμενα δωμάτια υπάρχουν διάσπαρτα σε όλο το νησί, τόσο πλάι στη θάλασσα όσο και στη ενδοχώρα. Η ποικιλία και ο αριθμός των καταλυμάτων αρκούν για να ικανοποιήσουν κάθε βαλάντιο, αλλά και την ιδιαίτερη προτίμηση κάθε επισκέπτη.

Οι πιο κοσμικές και διάσημες παραλίες βρίσκονται στη νότια πλευρά του νησιού και οδηγώντας στο δρόμο που ξεκινά από τη Χώρα με κατεύθυνση το Νότο, η πρώτη που συναντάμε είναι εκείνη του Ορνού που βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο. Δυτικά του Ορνού υπάρχει ο Άγιος Ιωάννης και οι μικρές παραλίες που εκτείνονται μετά από αυτόν (Κάπαρη κ.α.). Ο επόμενος κόλπος προς τα ανατολικά είναι εκείνος της Ψαρούς, με την πασίγνωστη και πλέον κοσμική παραλία του. Ξεχωριστός δρόμος ξεκινά από τη Χώρα για να φτάσει εδώ, ο οποίος συνεχίζει και καταλήγει στο Πλατύ Γιαλό. Ο επόμενος οδικός άξονας, που ξεκινά από τον δρόμο που ενώνει τη Χώρα με το αεροδρόμιο, μας οδηγεί στην Αγία Άννα, στην Παράγκα και στον κόλπο Καλαμοπόδι, στην παραλία Paradiseδηλαδή. Εξαντλώντας το δρόμο για το αεροδρόμιο, συνεχίζουμε για τον κόλπο Μπλιντρί, το γνωστό SuperParadise.Η οδός Χώρα – Αεροδρόμιο καταλήγει στο δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό της Μυκόνου, την Άνω Μερά, αλλά πριν απ’ αυτήν υπάρχει η διασταύρωση που μας βάζει στο δρόμο για την παραλία Αγράρι. Από την Άνω Μερά έχουμε την επιλογή να κατευθυνθούμε προς την Ελιά ή να κατέβουμε στον κόλπο Καλό Λιβάδι, όπου βρίσκεται και η αντίστοιχη παραλία. Από εκεί και πέρα συναντάμε την Αγία Άννα, τον Καλαφάτη και τέλος την Λια. Στο βόρειο τμήμα του νησιού ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Όρμος του Πάνορμου, όπου βρίσκεται η ομώνυμη παραλία και ο πασίγνωστος κόλπος της Φτελιάς. Αν τώρα από την Χώρα του νησιού κατευθυνθούμε προς τον Βορρά και περνώντας το Νέο Λιμάνι στον Τούρλο, θα συναντήσουμε το Άγιο Στέφανο και τον Όρμο Χουλάκια, παραλία με χαρακτηριστικά μεγάλα βότσαλα.

Παρ’ όλη τη φήμη της ως τόπος κοσμικός και κοιτίδα ξέφρενης διασκέδασης στο Αιγαίο, η Μύκονος είναι ένα ιδιαίτερης ομορφιάς νησί με μοναδικές και ξεχωριστές παραλίες που δύσκολα συναντά κανείς στις υπόλοιπες Κυκλάδες. Οι περισσότερες από αυτές διαθέτουν ξαπλώστρες, ομπρέλες και ποικίλες άλλες παροχές, καθώς και χώρους εστίασης και διασκέδασης κυριολεκτικά πάνω στο κύμα ή σε απόσταση αναπνοής από αυτό. Παράλληλα όμως στο νησί υπάρχουν ανεξερεύνητα και αγνά μέρη, με σχετικά απομονωμένες παραλίες και ανέγγιχτο τοπίο, που αξίζουν την περιήγηση για να τα ανακαλύψει κανείς. Βρίσκονται κυρίως στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι του νησιού και ενδεικτικά από παραλίες θα αναφέρουμε τον Φωκό, τον Άγιο Σώστη, την Φραγκιά, το Τηγάνι, την Μερσίνη.

Το νησί διαθέτει δύο λιμάνια, ένα στη Χώρα και ένα σε κοντινή απόσταση από αυτήν, που συνδέονται καθημερινά και με τακτικά δρομολόγια με την Ραφήνα και τον Πειραιά με ταχύπλοα και συμβατικά σκάφη. Σύνδεση υπάρχει επίσης με τα γύρω κοντινά νησιά και με εκείνοτης Δήλου, για το οποίο αναχωρούν καθημερινά πλοιάρια από τη Χώρα. Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και προς μια πληθώρα ευρωπαϊκών πόλεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Πατήστε στον χάρτη για μεγέθυνση


ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Το γραφείο της Tomaso βρίσκεται περίπου 100 μέτρα από την είσοδο του αεροδρομίου της Μυκόνου. Οι άνθρωποι μας είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν και να λύσουν κάθε απορία σας σε σχέση με την ενοικίαση αυτοκινήτου.

Καθημερινά 09:00 - 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
846 00 - ΜΥΚΟΝΟΣ
Βρείτε μας στο χάρτη
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22890.28000
22890.28300
Email

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Απεριόριστα χιλιόμετρα ανά ημέρα
Παράδοση - παραλαβή οχημάτων 09:00 με 21:00 χωρίς επιπλέον χρέωση (για παράδοση-παραλαβή εκτός ωραρίου παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας)
Παράδοση - παραλαβή οχημάτων σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού (νέο και παλιό λιμάνι, αεροδρόμιο, ξενοδοχείο) χωρίς επιπλέον χρέωση